Incep si la noi pregatirile de iarna, cu toate ca iarna aia cu zapada si viscol nu va ajunge niciodata aici la noi. Aseara a inceput sa ninga in Bucuresti, iar la noi inca oamenii merg la plaja. Am hotarat sa ne apucam urgent sa punem muraturi si tot ce mai e nevoie pentru ca iarna asta sa o trecem cat mai traditional.
Am inceput cu compotul de mandarine (desi nu sunt traditionale romanesti astea ne-au fost la indemana).
Reteta: Am decojit mandarinele, le-am pus in borcane si am pus o lingura de zahar peste ele, apoi am pus apa pana sus si am legat cu celofan. Ne gandeam sa punem doar capacul, insa daca nu se inchide perfect pierdem tot continutul. Asa ca am preferat celofanul. Am pus la fiert in apa si in aproximativ 30 de minute totul era gata. Am adaugat apoi si capacul de metal ca sa fie mult mai etans totul.
Ne-am propus ca in curand sa punem si varza pentru sarmalele de Craciun (binenteles ca sarmale vegetariene).
Am inceput cu compotul de mandarine (desi nu sunt traditionale romanesti astea ne-au fost la indemana).
Reteta: Am decojit mandarinele, le-am pus in borcane si am pus o lingura de zahar peste ele, apoi am pus apa pana sus si am legat cu celofan. Ne gandeam sa punem doar capacul, insa daca nu se inchide perfect pierdem tot continutul. Asa ca am preferat celofanul. Am pus la fiert in apa si in aproximativ 30 de minute totul era gata. Am adaugat apoi si capacul de metal ca sa fie mult mai etans totul.
Ne-am propus ca in curand sa punem si varza pentru sarmalele de Craciun (binenteles ca sarmale vegetariene).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu